Adózás, helyi adók

Államigazgatás

Állatbarát

Állatgyógyászat

Állatkozmetika

Állatorvosok

Állattartás

Balaton

Befektetés

Belföld

Bér, jövedelem

Beruházás

Biztosítás

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Egyesület

Elektronikus ügyintézés

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Építőipar

Érdekességek

EU információk

e-ügyintézés

Felhívás

Felmérések

Fiatalok

Foglalkozás egészségügy

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gazdasági hírek

Gazdaságpolitika

Gyermeknevelés

Hazai sport

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Jegyzet

Képviselők hírei

képviselő-testület

Kistelepülések

Kistérségek

Kitüntetés

Konferencia

Kormányzati hírek

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közgyűlés

Közlekedési információk

Közműépítés és szolgáltatás

Közvélemény

Kulturális programok

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Pedagógia

Polgári védelem

Politika, közélet

Regionális programok

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Szabadidő

Szociálpolitika

Társadalom

Tudományos hírek

Tudósítás

Turizmus

Utazás

Vagyonkezelés

Vállalkozásfejlesztés

NMHH elnöki pontosítására várnak az apróhírdetésekkel rendelkezõ weblapok - jogbizonytalanság
2011. június 28. 8:58

 Jelenleg a szabályozás nem értelmezi pontosan, hogy az önfenntartó, de nyereséget nem termelő hírválogatások, véleményformáló bloglapok milyen jogi statuszban vannak sajtótermékek, vagy sem.Közeleg a sajtótermékek regisztrációjának határideje, számos portál, weblap szerkesztőiben nagy a bizonytalanság.

Alkotmánybírósághoz ritkábban fordulunk majd?
2011. február 24. 6:41

 A tervek szerint a jövőben a jogszabályok utólagos normakontrolljára csak konkrét jogsérelem esetén lenne lehetőség, azaz az érintettek és a bíróságok fordulhatnának az Alkotmánybírósághoz (Ab) - közölte Szájer József, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának vezetője a Hírszerzőnek adott, kedden megjelent interjúban. A fideszes európai parlamenti képviselő kifejtette: a terveik között nem szerepel az Ab működési alapelveinek megváltoztatása.

Ausztria is figyel a magyar emberek fogyasztói bojkottjára
2011. február 10. 8:14

 Boykottaufruf gegen Konzerne - oe1.ORF.

A MAGYAR ÁLLANDÓ ÉRTEKEZLET IX. ÜLÉSÉNEK ZÁRÓNYILATKOZATA
2010. november 15. 9:07

 Hatéves szünet után 2010 november 5-én ismét összeült a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten, a Parlamentben. Az ülésen elfogadott zárónyilatkozatot teljes terjedelmében közöljük.

Nyugdíjak körül izzik a levegő - Selmeczi Gabriella miniszterelnöki biztos
2010. október 16. 13:21

 Nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottnak nevezte ki a kormányfő Selmeczi Gabriellát; a fideszes országgyűlési képviselő vizsgálatot indít, hogy kiderüljön, mekkora kár érte a magánnyugdíjpénztárakba befizetőket. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt mondta, Selmeczi feladata, hogy összehangolja azokat a tevékenységeket, amelyekkel a magyar emberek nyugdíja biztonságba kerül, "és el tudjuk hárítani azokat a kockázatokat, veszélyeket, amelyek a nyugdíjakra és a nyugdíjasokra azért leselkednek, mert a magánnyugdíjpénztárak válságba kerültek".

Bethlen Gábor Alap és a körötte lévő vita
2011. május 4. 10:37

 Tárgyi tévedéseket tartalmaz Szávay Istvánnak, a Jobbik képviselőjének keddi közleménye – írja reagálásában a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Mint hangsúlyozzák: a szociálista-liberális kormány nemzetpolitikai semmittevését követően mindent megtesznek a támogatások gördülékeny folytatása érdekében.

Jó döntés - médiatörvény módosítása
2011. február 17. 7:31

 Két héten belül a parlament elé kerülhet a médiatörvény módosítása - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, miután a médiaügyekben eljáró Neelie Kroes EU-biztos szóvivője bejelentette: Magyarország és az Európai Bizottság megállapodott a jogszabály változtatásában. Kovács Zoltán azt mondta, a megszületett végleges szövegváltozat a magyar kormány és az Európai Bizottság meglátása szerint is az összes olyan kérdést megnyugtatóan megválaszolja, amelyet Neelie Kroes vetett fel.

A jó szándék kevés, több kell az értelem - írja a költő. Hogy is van ez Magyarországon?
2010. december 31. 20:46

 Az MSZP szerint Magyarország könnyen az Európai Unió fekete bárányává válhat a kormány eddigi, az "egyeduralom kiépítése felé tett" lépései miatt - mondta Kovács László, a szocialista párt alelnöke. Kovács László hangsúlyozta: az Európai Bizottság a budapesti soros EU-elnökség után kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarországgal szemben.

Közszolgálati Közalapítvány, avagy a média újrahangolása
2010. november 5. 22:30

 Készen állunk a jelöltek fogadására - mondta Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-nek pénteken a kuratórium első ülése után, amelyen a négy közmédium leendő vezérigazgató-választásának szabályairól is határoztak a testület tagjai. A törvény szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatanácsa által jelölt 2-2 személyből az egyiket az első körben kétharmados támogatottsággal kell elfogadnia a közalapítványnak.

Staudt Gábor a fejszéjét kemény fába vágta
2010. szeptember 23. 21:06

 Jogi lépéseket tesz Balajti László, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AVH) jelenlegi főigazgatója Staudt Gábor ellen, amiért a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtökön azt állította róla, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki. Staudt Gábor - ügyvédje közlésére hivatkozva - sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség gyanúsítottként hallgatta meg Balajti László altábornagyot.