Adózás, helyi adók

Államigazgatás

Állatbarát

Állatgyógyászat

Állatkozmetika

Állatorvosok

Állattartás

Balaton

Befektetés

Belföld

Bér, jövedelem

Beruházás

Biztosítás

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Egyesület

Elektronikus ügyintézés

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Építőipar

Érdekességek

EU információk

e-ügyintézés

Felhívás

Felmérések

Fiatalok

Foglalkozás egészségügy

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gazdasági hírek

Gazdaságpolitika

Gyermeknevelés

Hazai sport

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Jegyzet

Képviselők hírei

képviselő-testület

Kistelepülések

Kistérségek

Kitüntetés

Konferencia

Kormányzati hírek

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közgyűlés

Közlekedési információk

Közműépítés és szolgáltatás

Közvélemény

Kulturális programok

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Pedagógia

Polgári védelem

Politika, közélet

Regionális programok

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Szabadidő

Szociálpolitika

Társadalom

Tudományos hírek

Tudósítás

Turizmus

Utazás

Vagyonkezelés

Vállalkozásfejlesztés

Baloldali civilek is egyetértenek - Adósságcsökkentés kell!
2011. március 4. 15:20

 A Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztal szervezői támogatásukról biztosítják a kormány tervét Magyarország külföldi adósságállományának csökkentéséről, mert társadalmi és nemzeti érdeknek tartják – közölte az MSZF SZK pénteken.A civil mozgalom szervezői ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a bérből és fizetésből élő társadalmi rétegek csak akkor készek áldozatot hozni az adósság mérsékléséért, ha a terheket megosztják, és a tőke – teherbírásának megfelelően – fokozott mértékben veszi ki a részét az áldozatvállalásból.

Pálinkás József és Orbán Viktor találkozója
2010. szeptember 22. 8:10

 Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon a Magyar Tudományos Akadémiára látogatott, ahol megbeszélést folytatott Pálinkás József elnökkel.   A találkozó résztvevői áttekintették a magyar tudomány általános helyzetét, a tudománypolitika, a tudomány- és kutatásirányítás aktuális kérdéseit.

Széchenyi terv és a közelgő második akcióterv
2010. szeptember 8. 7:07

 A Magyar Szociális Fórum (MSZF) a nemzetgazdaság talpra állítására irányuló ígéretes lépésnek tartja az Új Széchenyi Tervet, támogatja a benne megjelölt központi célt, a foglalkoztatás növelését, és elvárja a kormánytól a cél mielőbbi teljesítését – áll abban a közös állásfoglalásban, amelyet pénteken küldtek el Orbán Viktor miniszterelnöknek a Szociális Kerekasztal augusztus végi tanácskozásán elhangzottak összesítése alapján.A társadalmi szervezetek, szakszervezetek, szakértők és politikai szervezetek alkotta civil mozgalom álláspontja szerint halaszthatatlanul hozzá kell fogni több százezer munkahely megteremtéséhez, hogy mielőbb érzékelhetően enyhülhessen három-három és fél millió ember mindennapos megélhetési gondja.

Szűkebb nadrágszíj a polgármesterek részére - 85Mrd
2009. szeptember 16. 8:54

 Jövőre nettó 85 milliárd forintos forrást vonnak ki az önkormányzatoktól - közölte az önkormányzati miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Varga Zoltán elmondta: jövőre is lesz gázártámogatás, de az ehhez szükséges 20 milliárd forint a tárcától átkerült szociális minisztérium büdzséjéhez.

ROMA TELEPEKET MÉRTEK FEL - Zala megye
2009. február 6. 9:19

 "Ahol luxus az áram  szinte mindenki sejti, hogy még napjainkban is akadnak olyan hátrányos helyzetű, roma családok, akik nem a 21. századnak megfelelő életszínvonalon élik mindennapjaikat.

Közoktatás és felsőoktatás gondja még nem megoldott
2011. január 13. 12:06

 Jelenlegi formájában nem támogatja a felsőoktatási törvény koncepcióját a Fidesz–KDNP-frakció oktatási munkacsoportja - derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága és a munkacsoport között, december 23-án zajlott egyeztetés emlékeztetőjéből, amely a Magyar Nemzet birtokába került. A Népszava pedig arról ír, hogy sem a felsőoktatási, sem a közoktatási törvény koncepciója nem talált támogatásra szakmai és politikai körökben.

Felmerülő kérdések a Budaházy per körül - Morvai Krisztina
2010. szeptember 17. 16:40

 Több kérdésben kért felvilágosítást a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökétől és a legfőbb ügyésztől a Budaházy György és társai ellen folyamatban lévő büntetőeljárás kapcsán Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője, aki erről pénteken tájékoztatta az MTI-t. Morvai a többi között arra kíváncsi: kívánják-e, és, ha igen, hogyan akarják biztosítani a fogvatartottak számára az ügyükben keletkezett nyomozati anyagok tanulmányozásának lehetőségét, s hogyan lehetséges, hogy "vezető ellenzéki személlyel szemben, mint Budaházy György, egykori kommunista főbíró ítélkezik".

NATO és Aganisztáni misszió 13Mrd forint a költségvetésnek
2010. szeptember 7. 8:28

 Bár az előző kormányfő az új kabinet kontójára ígérte meg az afganisztáni magyar békefenntartó misszió létszámának bővítését, Magyarország teljesíteni fogja a NATO-val szembeni vállalásait és kötelezettségeit - jelentette ki honvédelmi miniszter a Koszovóból hazaérkező katonák visszatérése alkalmából tartott ünnepségen Szolnokon. Hende Csaba a szolnoki helikopterbázison rendezett eseményen újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a Bajnai Gordon volt kormányfő ígéretében szereplő 200 újabb katona kiküldése mintegy 13 milliárd forintjába kerül Magyarországnak.

Döntések a lakosságra nézve
2009. július 30. 18:08

Augusztus elsejétől csökken a távhő áfája, elindul a krízisalap, szigorodnak a közlekedési bírságok és kevesebb lesz a táppénz. Szombattól két hónapig nem módosíthatják egyoldalúan a szerződéseket a bankok.

Gyógyítani adatok nélkül nehéz
2008. október 31. 8:34

 Európában hagyománya van a jogszabályok megelőző hatásvizsgálatának.Nálunk a legújabb kutatások azt mutatják,hogy hagyománya sajánálatosan nincs, formális szabályozása van.