Adózás, helyi adók

Államigazgatás

Állatbarát

Állatgyógyászat

Állatkozmetika

Állatorvosok

Állattartás

Balaton

Befektetés

Belföld

Bér, jövedelem

Beruházás

Biztosítás

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Egyesület

Elektronikus ügyintézés

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Építőipar

Érdekességek

EU információk

e-ügyintézés

Felhívás

Felmérések

Fiatalok

Foglalkozás egészségügy

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gazdasági hírek

Gazdaságpolitika

Gyermeknevelés

Hazai sport

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Jegyzet

Képviselők hírei

képviselő-testület

Kistelepülések

Kistérségek

Kitüntetés

Konferencia

Kormányzati hírek

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közgyűlés

Közlekedési információk

Közműépítés és szolgáltatás

Közvélemény

Kulturális programok

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Pedagógia

Polgári védelem

Politika, közélet

Regionális programok

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Szabadidő

Szociálpolitika

Társadalom

Tudományos hírek

Tudósítás

Turizmus

Utazás

Vagyonkezelés

Vállalkozásfejlesztés

Baloldali civilek is egyetértenek - Adósságcsökkentés kell!
2011. március 4. 15:20

 A Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztal szervezői támogatásukról biztosítják a kormány tervét Magyarország külföldi adósságállományának csökkentéséről, mert társadalmi és nemzeti érdeknek tartják – közölte az MSZF SZK pénteken.A civil mozgalom szervezői ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a bérből és fizetésből élő társadalmi rétegek csak akkor készek áldozatot hozni az adósság mérsékléséért, ha a terheket megosztják, és a tőke – teherbírásának megfelelően – fokozott mértékben veszi ki a részét az áldozatvállalásból.

Nemzetgazdaság motorja mikor indulhat be? Hiteles adatok.
2011. február 17. 7:37

 Tavaly az ipari termelés volumene 10,5 százalékkal magasabb volt, mint 2009-ben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel kedden. Az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2010 decemberében 8,5 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 6,0 százalékkal nőtt.

A jó szándék kevés, több kell az értelem - írja a költő. Hogy is van ez Magyarországon?
2010. december 31. 20:46

 Az MSZP szerint Magyarország könnyen az Európai Unió fekete bárányává válhat a kormány eddigi, az "egyeduralom kiépítése felé tett" lépései miatt - mondta Kovács László, a szocialista párt alelnöke. Kovács László hangsúlyozta: az Európai Bizottság a budapesti soros EU-elnökség után kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarországgal szemben.

Félév lépései után - 2011-ben megfontolt jogalkotás, demokratikus előkészítés szükséges - Orbán Viktor Miniszterelnök féléve
2010. december 1. 11:33

 2011 Magyarország sikeres nemzetközi megmérettetése és belföldi egyensúly megteremtésének éve kell, hogy legyen. A jogi dereguláció, hatástanulmányok hiánya a felesleges erőfeszítések forrása.

Közszolgálati Közalapítvány, avagy a média újrahangolása
2010. november 5. 22:30

 Készen állunk a jelöltek fogadására - mondta Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-nek pénteken a kuratórium első ülése után, amelyen a négy közmédium leendő vezérigazgató-választásának szabályairól is határoztak a testület tagjai. A törvény szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatanácsa által jelölt 2-2 személyből az egyiket az első körben kétharmados támogatottsággal kell elfogadnia a közalapítványnak.

Alkotmánybírósághoz ritkábban fordulunk majd?
2011. február 24. 6:41

 A tervek szerint a jövőben a jogszabályok utólagos normakontrolljára csak konkrét jogsérelem esetén lenne lehetőség, azaz az érintettek és a bíróságok fordulhatnának az Alkotmánybírósághoz (Ab) - közölte Szájer József, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának vezetője a Hírszerzőnek adott, kedden megjelent interjúban. A fideszes európai parlamenti képviselő kifejtette: a terveik között nem szerepel az Ab működési alapelveinek megváltoztatása.

Jó döntés - médiatörvény módosítása
2011. február 17. 7:31

 Két héten belül a parlament elé kerülhet a médiatörvény módosítása - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, miután a médiaügyekben eljáró Neelie Kroes EU-biztos szóvivője bejelentette: Magyarország és az Európai Bizottság megállapodott a jogszabály változtatásában. Kovács Zoltán azt mondta, a megszületett végleges szövegváltozat a magyar kormány és az Európai Bizottság meglátása szerint is az összes olyan kérdést megnyugtatóan megválaszolja, amelyet Neelie Kroes vetett fel.

Országházban ésszerű változások kellenek - Kövér László
2010. december 6. 12:08

Az Országgyűlés Elnöke Kövér László az országházban folyó jogalkotás kritikáit szemelőtt tartva: ésszerűsítéseket javasol az ülésezési rendben.Olyan törvények, amelyek villámgyorsan futnak át a parlamentben ellehetetlenítik a valódi társadalmi együttmüködést.

Politikai banánhéj és fogyasztói katasztrófa veszélye áll fenn - Országbíró Zoltán közérdek politikus
2010. december 1. 11:21

 A Bankszövetség képviselője és Országbíró Zoltán közérdek politikus a televízió Közbeszéd című műsorában nyilvánvalóvá tette a devizahitelesek ügye ma megoldatlan, fogyasztói katasztrófa állhat be.Izgalmas és érdekfeszítő volt hallani, hogy a Bankszövetség elismeri - nem került sor a mai napig a devizahitelesek aktív érdekvédelmi képviseletei, a kormány képviselői és a Bankszövetség közös munkakerekasztalának létrehozására.

Nyugdíjak körül izzik a levegő - Selmeczi Gabriella miniszterelnöki biztos
2010. október 16. 13:21

 Nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottnak nevezte ki a kormányfő Selmeczi Gabriellát; a fideszes országgyűlési képviselő vizsgálatot indít, hogy kiderüljön, mekkora kár érte a magánnyugdíjpénztárakba befizetőket. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt mondta, Selmeczi feladata, hogy összehangolja azokat a tevékenységeket, amelyekkel a magyar emberek nyugdíja biztonságba kerül, "és el tudjuk hárítani azokat a kockázatokat, veszélyeket, amelyek a nyugdíjakra és a nyugdíjasokra azért leselkednek, mert a magánnyugdíjpénztárak válságba kerültek".